Tjeklisten til den perfekte Nytårsaften

I denne artikel vil vi gennemgå de vigtigste punkter du skal have checket af listen når du skal holde den store nytårsaften med familie, venner og bekendte.

#1 Maden

Maden til nytårsaften er noget man som gæst snakker om efterfølgende, og det er derfor vigtigt at man som vært har styr på maden ned til mindste detalje, for det er her vi når at tale rigtigt sammen inden champagnen stiger os til hovedet. Den traditionelle nytårsmad såsom bagt laks, fondue, hummer eller glaseret andebryst er altid de sande vindere når vi tager til nytårsaften hos vore venner og bekendte. Som sagt er det et kæmpe ansvar at få det hele til at spille, hvis man skal stå for al planlægningen, indkøbet og så videre selv. Det kan derfor være en god idé at lade andre tage sig af at lave maden til nytårsfesten. Nytårsmad som take away bliver i stigende grad populært fordi vi som værter ikke er interesserede i at stå i køkkenet hele dagen, og stå med al det ansvar selv. Mange store restauranter har specialisteret sig i at lave nytårsmad ud af huset til små og store selskaber sådan at alle kan få fx gourmetmad til deres nytårsaften. Hvis du blot bestiller maden online ved en af disse restauranter kan du hurtigt krydse dette punkt af din liste og være sikker på at få lækker mad til din nytårsfest uden at stresse over forberedelser, og kan derfor i stedet bruge din tid med gæster.

 

#2 Champagnen

Champagnen er muligvis det allermest ikoniske ved nytårsaften. Vi mødes over et glas af denne boblende drik og fejrer at et år snart er gået og vi er klar til at starte det kommende. Det er de færreste, der faktisk kender til hvilke champagner, der er gode, og hvilke der er specielle. Dette punkt bør du dog have styr på nytårsaften da de fleste gerne vil flotte sig en smule denne ene gang om året på denne specielle aften. Men hvilke muligheder er der? Mulighederne er mange for denne type indkøb, men vi vil dog anbefale at inden du går i gang, overvejer du hvor meget du er villig til at bruge på dette. For selvom det måske ikke er lige så vigtigt som maden, så er det et element, hvor du ikke må springe over hvor gærdet er lavest. Tag ned i din lokale dagligvarebutik og forhør dig om, hvad mulighederne er hos dem. Men hvis du virkelig ønsker at champagnen skal være på plads, så tag ned i din lokale vinhandel og hør om de mon ikke kan vejlede dig i champagneuniverset så du kan få løst det på den bedste måde.

 

#3 Pynten

Ingen nytårsaften er komplet uden pynten og her bør du gøre en stor indsats. En positiv ting ved dette er at det ofte er rimelig billigt at købe nytårspynt, og det kan gøres i enhver lokal dagligvareforretning i måneden, der leder op til nytårsaften. Pynten er ofte det første dine gæster ser når de træder ind ad døren, og derfor anbefaler vi at du sørger for at få pyntet rigtig godt op i en masse farver og mønstrer, der er kendetegnende for nytårsaften. Så er der lagt op til fest allerede fra start. Samtidig er det sjovt senere til festen når folk har nydt godt af den champagne du med nøje fik udvalgt hos vinhandleren efter god vejledning.

 

#4 Gæsten

Det næstsidste punkt på denne liste er gæsterne. Dette kan vi hurtigt komme igennem for det i sig selv er simpelt. Gæsterne er hovedpersonerne og det er dem der er med til at skabe festen. Sørg for at invitere dine gæster i god tid og lad dem vide hvis du har sat et tema for din fest såsom ”white-sensation” (hvidt tøj) eller lignende.

 

#5 sørg for overnatning hvis det er muligt

De fleste kender til at man efter en god nytårsaften har brug for at slappe af, pleje tømmermændene og se skihop på tv. Men hvis du er en god vært kan du overveje, især hvis nogen kommer langvejs fra, at give dem mulighed for at overnatte hos dig når festen er slut. På denne måde slipper du for at folk skal holde sig på vandvognen, eller endnu vigtigere at de ikke kører derfra med alkohol i blodet. Det er en kæmpe hjælp for gæsterne, og hvis du bare har noget nem morgenmad klar, så kan du nemt sørge for at alle får mest muligt ud af nytårsaften.