Job

Tanker du bør gøre dig når jobbet tvinger dig til at flytte

For alle, der har fået et job eller søger et, som har den heldige eller uheldige konsekvens, at det tvinger en til at flytte til en ny by, så er det godt at gøre sig nogle tanker om, hvad det egentlig kommer til at betyde for dit liv. Det er ikke altid lige sjovt at skulle flytte, men for nogle er det da en ganske befriende oplevelse at komme væk fra de omgivelser, man har haft de sidste mange år. Andre hader det, fordi de nu skal sige farvel til alle deres naboer, venner og familie, som efter flytningen bor alt for langt væk til, at man bare kommer forbi og besøger dem på en hverdag eller for den sags skyld weekend.

Der sker altså nogle store forandringer, når man flytter langt væk fra, hvor man hidtil har boet. Hvis man gør det fordi, man har fået et nyt job, så er der som sagt nogle ting, man skal tage højde for. Du skal først og fremmest tænke på, om du bliver nødt til at bo ude på landet, i en lille landsby, i en forstad, i en storby eller noget midt imellem. Hvis dit job foregår et sted, hvor du virkelig ikke har lyst til at bo, så er det jo værd at overveje, hvor meget dit job rent faktisk betyder for dig. Måske ville det være bedre, hvis du blev boende, der hvor du er nu og i stedet fandt et nyt job. Det er også muligt, at du kan blive bedt om at flytte til en anden afdeling, som er et andet sted i landet eller måske endda i udlandet. Det er dog altid bedst at besøge det sted, ens job befinder sig.

Hvis du for eksempel nogensinde har været rundt i forstæderne til den danske hovedstad, så ved du, at der er rigtig mange hus salg i Hedehusene. Det er et af de sted i nærheden af København, hvor man finder de billigste huse. Hvis du har tanker om at flytte til København for at arbejde, så overvej lige om det ikke bedre kan betale sig at flytte lidt uden for centrum og køre eller cykle på arbejde hver morgen. Du sparer bestemt mange penge på den måde og så er det jo sundt at cykle. Selv hvis du kører i bil er det jo ikke noget problem med den gode infrastruktur, vi har her i landet, og du sparer stadig mange penge alt i alt, selv når udgifterne til brændstof er regnet ind. Hvis du tænker, at det er bedre for miljøet, hvis du flytter helt ind i centrum, så glemmer du vist, at nogle andre så bliver nødt til at flytte uden for centrum – og så bruger de jo bare benzin i stedet for.