Sikkerhed ved køb af bil – Hvilke bilmærker klarer sig bedst?

Når du skal have ny bil, vil du selvfølgelig gerne have noget som duer. Bilen skal være driftssikker, komfortabel, gode køreegenskaber og sikkerheden skal være i top.

Der spiller mange parametre ind når du skal købe ny bil – og så er prisen slet ikke nævnt endnu.

Denne atikkel kigger på hvilke bilmærker som genneralt klare sig bedst.

 

Tysk kvalitet

Når vi snakker biler er det uundgåeligt ikke at vende de tyske bilproducenter. Tyske bilmærker er en stor og dominerende spiller i bilbranchen, og det er der gode grunde til – De laver nemlig rigtig gode biler, de tyskere.

Eksempelvis er Mercedes SLK den bil med færrest værkstedsbesøg ved det første bilsyn. Kun 2,4% af de synede biler krævede et værkstedsbesøg for at blive synet.

Nr. 2 og 3 på listen var henholdsvis Audi A6 og Mercedes GLK.

Disse bilmodeller er dog samtidig de tunge drenge i prisskalaen, og man må her sige at pris og kvalitet i den grad hænger sammen.

 

Endnu en tysker stjæler billedet

Endnu et tysk bilmærke vil blive highlightet. Denne gang er der tale om VW eller Volkswagen.

Historisk set er VW et stort og anerkendt bilmærke. De har leveret klassikere som fx Boblen, og ny-klassikere som fx Passat og Golf.

VW er kendt for sine kraftige motorer, og elegante design som henvender sig til en bred målgruppe.

En solid VW model de sidste mange år har b.la været VW Touran. Denne lille MPV er en perfekt familiebil, hvor pladsmangel ikke bliver noget problem. Bilen har gode køreegenskaber, og har ligger i toppen af mange diverse biltests gennem årene – Fx bedste sikkerhedstest i Euro NCAP 2015 for klassen ”Lille MPV”.

 

Billige biler klare sig godt

Der findes efterhånden såkaldte mini biler i næsten alle slags mærker i dag, og de klare sig ganske udmærket.

Eksempelvis har Citroen og Peugeot haft en minibil i deres sortiment en årrække med deres C1 samt 108 model.

De fås både i 3 og 5 dørs versioner, og kører langt på literen. Rent komfortmæssigt er det her hvor den store besparelse er – sammen med motorkræft. Kabinen er ganske almindelig med de mest basale instrumenter og interiør. Motoren er en 1,0 med ca 70 HK. Det vil sige minimal motorkræft, men en rigtig fin by-bil som kommer hurtigt ud af lyskrydsene, og som kan parkeres på selv de mindste områder.

Alt i alt er disse minibiler en god investering til under 90.000 kr. – Fra ny.

Biler leasing