Sådan Får du Musikken til at Lyde Helt Perfekt i Bilen

Når man er rigtigt glad for musik, så vil man selvfølgeligt gerne kunne lytte til det, så ofte som muligt. Det er heldigvis blevet dejligt nemt, at tage musikken med sig i dag: MP3 afspillere og mobiltelefoner har i dag plads til 1000-vis af sange, så alt ens yndlingsmusik kan være lige ved hånden hele tiden. Det er dog ikke nok at have musikken med sig: den skal også gerne kunne afspilles på en måde, så den er værd at lytte til. Når man virkeligt går op i musik, så kan man ikke rigtigt nyde sangene, når de bliver spillet på det billige lille headset der fulgte med telefonen. Man mister simpelthen for mange detaljer i lyden, og det er særdeles hjerteskærende, når man lytter til noget musik, som man inderligt elsker.

Mange af os render derfor rundt med store hovedtelefoner, som ligner noget der hører til i et studie. Hvilket nok skyldes, at det ofte er studie-hovedtelefoner, vi vælger at investere i. God musik er noget vi er villige til at investere i – både med vores penge, og med ofringen af vores frisure, fordi sådan et bar hovedtelefoner jo sidder ovenpå hovedet.

Men det er ikke altid helt praktisk, eller sikkert, at have et par hovedtelefoner klistret på hovedet. Et af de steder det specielt kan være frustrerende ikke at kunne lytte til god musik er i bilen. De fleste af os er nødt til at køre mange kilometer hver eneste dag. Det kan være utroligt kedeligt at køre den samme tur dag efter dag – og det kan være direkte frustrerende at sidde i kø i en halv time eller mere igen og igen. Der kan musik altså virkeligt redde dagen.

Men det er ikke særligt smart at have hovedtelefoner på, når man kører rundt i trafikken. De lukker nemlig alt lyden udefra ude, og det kan være farligt. Hvis du har hovedtelefoner på i bilen, så kan det være du ikke hører en anden bilist der dytter for at advare dig, eller ambulancen der hastigt nærmer sig bagfra. Det kan altså absolut ikke anbefales at have hovedtelefoner på i bilen.

Men hvad gør man så? De fleste bilers lydsystem er direkte forfærdeligt, og mange vil heller sidde i stilhed, end at lave lavkvalitets-højttalere ødelægge deres favorit musik. Man kan selvfølgeligt selv installere nogle bedre højttalere: men det er heller ikke uden udfordringer. Biler er typisk ikke designet med akustik i tankerne, og det gør det utroligt svært at skabe et godt lydbillede, uanset hvor gode højttalere man installerer.

Den bedste løsning er derfor at finde en bil fra en bilproducent, der har været smart nok til at alliere sig med et lydfirma. Hvis man eksempelvis kigger på den nye Bose Edition af renault megane, så ser man en bil hvor der er tænkt fantastisk lyd ind fra starten af. Så bliver det ikke meget bedre!