Pynt til studieværelset – Tre hurtige måder at skabe et hjem

Som studerende er der nok at tænke på i det daglige. Din hverdag går med at stoppe hovedet med ny viden, og når du kommer hjem forsøger du at benytte den nye viden for at den virkelig skal sætte sig fast. Når du bliver rigtigt presset begynder studiematerialet at snige sig ind i dine drømme. Du arbejder samtidig hårdt for at finde tid til venner, fester, kæreste(r) og familie. Med så mange ting at nå, og så lidt tid på et døgn, kommer studieværelset eller lejligheden let til at blive kedelig og grå. Den er sandsynligvis indrettet praktisk – du har et skrivebord med en lampe, så du kan arbejde, og en seng der står et sted du hurtigt kan smide dig i den når du endelig får en chance til at slappe af.

Det er dog lettere at slappe af i gode omgivelser, og det er generelt mere rart at bevæge sig ind i et “hjem” end et “kontor til arbejde”. At gøre dit miljø mere hjemligt vil altså hjælpe med at skrue ned for stress-niveauet, og samtidig gøre dit humør bedre. Det er også noget federe at invitere vennerne hjem til lejligheden, når den føles som et hjem der kommunikerer hvem du er – og ikke bare skriger “arbejd arbejd!”. Når du inviterer til fest, er det for at folk kan slappe af og glemme studierne for en tid, og det er svært at opnå hvis skrivebordet med stakker af papir er det eneste der er at kigge på.

 

1. Sæt noget på væggene

Tomme vægge er noget af det koldeste og mest upersonlige. Det føles nærmest som om man er med i en gyserfilm. Brug dem til noget fornuftigt, og hæng noget på dem. Du kan få mange billige plakater, og kan på den måde gøre hjemmet personligt uden at bruge hele SU’en på det. Du kan bruge et band du godt kan lidt, eller skaffe dig en af de mange motiverende plakater der kan hjælpe dig igennem de hårde eksamener.

 

2. Pynt op

Du er nødt til at have et skrivebord – men det behøver ikke være kedeligt og upersonligt. Sæt nogle pynte-genstande på bordet, og se det komme til live. Små ting fra din barndom giver et personligt præg, og planter giver en følelse af overskud og liv i et sted der ellers hurtigt føles mørkt og ensomt.

 

2. Giv mulighed for at skifte stemning

Kontor

Din lejlighed eller dit studieværelse er omdrejningspunkt for mange forskellige ting. Det er her du arbejder, og her du sover. Det er stedet du hænger ud med kæresten og vennerne, og stedet du tager hen for at være alene. Det bliver hurtigt forvirrende, når ét sted bruges til så mange forskellige ting. Du kan gøre det lettere for dig selv, ved at gøre det nemt at skifte stemning. Køb forskellige farver lamper, og benyt dem i forskellige sammenhænge. Det klare hvide lys når du arbejder, et varmere lys når du er med vennerne, din yndlingsfare når du skal slappe af osv. – på den måde ved din hjerne præcis hvad der foregår, og du er i stand til at gøre det fuldt ud.