Polo Ralph Laurens historie

I 1967 startede en ung mand ved navn Ralph Lauren sin egen modekollektion kaldet “Polo” Han vidste ikke, at denne lille modekollektion ville blive et ikonisk globalt mærke. I dag er Polo Ralph Lauren-mærket kendt for sin tidløse stil og klassiske americana-stemning. Lad os tage et kig på, hvordan det hele begyndte.

Ralph Lauren’s rejse til succes

Ralph Lauren blev født i New York City i 1939 og voksede op i Bronx hos sin far, Frank Lifshitz, og sin mor, Frieda Lifshitz. Efter at have afsluttet gymnasiet meldte han sig ind på Baruch College, men droppede ud efter to år for at forfølge en karriere inden for modedesign. Han begyndte at arbejde som salgsassistent for en slipsemager og blev til sidst sælger af slips og tilbehør i stormagasinet Bloomingdale’s. Denne erfaring gav ham et indblik i verdenen af modedesign og detailhandel, hvilket skulle vise sig at være uvurderligt, da han besluttede sig for at starte sin egen virksomhed.

Polo Ralph Laurens fødsel

I 1967, i en alder af 28 år, grundlagde Ralph Lauren sin egen virksomhed med blot 50.000 dollars lånt af venner og familiemedlemmer. Han valgte navnet “Polo”, fordi han ønskede at fremkalde billeder af klassisk amerikansk stil – den samme stil, som var blevet populæriseret af tennisspillere, der bar hvide poloshirts under kampene. Hans første kollektion omfattede bukser med brede ben, boksede blazere og midellange nederdele – alle designet med henblik på at skabe en tidløs æstetik, der kunne holde i årtier fremover. Kollektionen blev et øjeblikkeligt hit hos både købere og forbrugere og førte til en hurtig vækst for mærket i løbet af det næste årti

I 1977, blot 10 år efter grundlæggelsen, var Polo hurtigt vokset til et af USA’s førende tøjmærker med et årligt salg på over 100 millioner dollars. I 1984 skabte Ralph Lauren sin signaturduft, “Polo”, som yderligere styrkede hans status som en af USA’s førende designere. I 1986 var salget nået op på 1 milliard dollars – et bevis på Ralph Laurens visioner og engagement i kvalitetshåndværk og tidløst design. I dag er Polo Ralph Lauren et af de mest genkendelige mærker på jorden med butikker i mere end 60 lande rundt om i verden, der sælger tøj lige fra poloshirts til skræddersyede jakkesæt samt fodtøj og tilbehør som tasker og solbriller.

Historien om Polo Ralph Lauren er virkelig inspirerende – fra den ydmyge begyndelse som en lille modekollektion, der blev grundlagt af en ung mand fra New York City, til den nuværende status som et af USA’s førende livsstilsmærker, der sælges over hele verden. Uanset om du er på udkig efter afslappet tøj eller noget mere pænt til særlige lejligheder som bryllupper eller middagsfester – der er noget for enhver smag, når det kommer til Polo Ralph Lauren! Hvis du er på udkig efter tøj, der legemliggør klassisk amerikansk stil med en kvalitetskonstruktion, der holder i mange år (og endda årtier) – så kig ikke længere end Polo!