Det danske byliv har meget, at byde på i disse dage. Danmarks internationale ry er under en enorm fremgang. er det derfor blevet en smule uoverskueligt for den almindelige dansker, at holde styr på hvilke restauranter der stadig har klassikere på menuen.

Når det kommer til moderne Men hyggelige. Oplevelser er det ofte Sjælland og Fyn der har meget, at byde på.

Der er både små. Uafhængige steder og større restauranter i byer som Roskilde og Odense. Det danske køkken er, så meget mere end anerkendt gastronomi. I de danske restauranter finder man hygge og stemning som ikke er tilgængelig andre steder i verden. Restaurant Flammen er blandt andre nogen af dem der har sørget for, at udvikle sig i takt med tiden. Den voksende linje af restauranter har altid 15 slags kød på grillen og her er der masser af muligheder for, at opleve det nordiske køkken.

 

Hvad venter du på?

Madturister er et forholdsvis nyt begreb. Der først har fået gennemslagskraft i de sidste 10-15 år. Folk rejser rundt og opsøger nye

Det nye?Nordiske køkken? er ikke det eneste som restauranter har, at byde på i Danmark.

Her er rig mulighed for, at undslippe hverdagen og give dig hen til oplevelser der kan pirre alle sanserne Hvis man er jyde og har brug for en pause kan man også slippe væk i de flere gade og stræder med dansk mad. Der er rigeligt, at tage for fra små restauranter i Roskilde til de store spisesteder i Odense. Der er grillmad og fortovscaféer i alle prisklasser og det er svært ikke, at blive begejstret når man tager et kig på udviklingen.

 

Kartofler; Sovs og Michelin stjerner

Danmark er kommet på verdenskortet. Med restauranter som NOMA og Umami Men det er ikke altid tilfældet, at de har det helt rigtige, at byde på. Nogen er på udkig efter restauranter der har noget mere substans. Lækkert tilberedt kød og lokkende salater er noget af det som man burde gå efter når man vandrer gaderne tyndt i Odense og Roskilde

 

Når man ser det store perspektiv er det svært ikke, at blive forbløffet over udvikling af dansk mad. For 20 år siden havde Danmark nærmest ingenting, at fremvise for internationale madanmeldere Men det har ændret sig nu. Med flere individuelle restauranter og større kæder som har taget udfordringen og gjort op med fortidens enkelthed. Ikke, at der er noget galt med enkelthed. Tværtimod er der noget smukt over, at tage de klassiske danske retter og nærmest genoplive dem med nye krydderier og ingredienser.