Det danske byliv har meget at byde på i disse dage. Danmarks internationale ry er under en enorm fremgang. Måske er det derfor blevet en smule uoverskueligt for den almindelige dansker at holde styr på hvilke restauranter der stadig har klassikere på menuen.

Når det kommer til moderne, men hyggelige, oplevelser er det ofte Sjælland og Fyn der har meget at byde på.

Der er både små, uafhængige steder og større restauranter i byer som Roskilde og Odense. Det danske køkken er så meget mere end bare anerkendt gastronomi. I de danske restauranter finder man hygge og stemning som ikke er tilgængelig andre steder i verden. Restaurant Flammen er blandt andre nogen af dem der har sørget for at udvikle sig i takt med tiden. Den voksende linje af restauranter har altid 15 slags kød på grillen og her er der masser af muligheder for at opleve det nordiske køkken.

 

Hvad venter du på?

Madturister er et forholdsvis nyt begreb, der først har fået gennemslagskraft i de sidste 10-15 år. Folk rejser rundt og opsøger nye

Det nye ?Nordiske køkken? er ikke det eneste som restauranter har at byde på i Danmark.

Her er rig mulighed for at undslippe hverdagen og give dig hen til oplevelser der kan pirre alle sanserne. Hvis man er jyde og har brug for en pause kan man også slippe væk i de mange gade og stræder med dansk mad. Der er rigeligt at tage for lige fra små restauranter i Roskilde til de store spisesteder i Odense. Der er grillmad og fortovscaféer i alle prisklasser og det er svært ikke at blive begejstret når man tager et kig på udviklingen.

 

Kartofler, sovs og Michelin stjerner

Danmark er kommet på verdenskortet, med restauranter som NOMA og Umami. Men det er ikke altid tilfældet at de har det helt rigtige at byde på. Nogen er på udkig efter restauranter der har noget mere substans. Lækkert tilberedt kød og lokkende salater er noget af det som man burde gå efter når man vandrer gaderne tyndt i Odense og Roskilde

 

Når man ser det store perspektiv er det svært ikke at blive forbløffet over udvikling af dansk mad. For bare 20 år siden havde Danmark nærmest ingenting at fremvise for internationale madanmeldere. Men det har ændret sig nu, med flere individuelle restauranter og større kæder som har taget udfordringen og gjort op med fortidens enkelthed. Ikke at der er noget galt med enkelthed, tværtimod er der noget smukt over at tage de klassiske danske retter og nærmest genoplive dem med nye krydderier og ingredienser.