Gruppe

Lad Ikke Folks Forventninger Holde Dig Tilbage

Efter at have coachet folk i alle aldre i størstedelen af mit liv, har jeg fundet ud af mange skjulte sandheder om verden og dens indbyggere. En af de største ting, som er blevet 100% synligt for mig er, at vi alle går rundt med svaret til vores egen lykke inde i os. Vi kender alle opskriften på vores egen glæde, men vælger at ignorere den. Nogle af os tror ikke på at opskriften vil virke, eller blive ved med at virke. Andre føler ikke, at de fortjener lykken, og undlader derfor at følge opskriften. Der er mange forskellige grunde til, at vi ikke lytter til os selv, og lever op til vores fulde potentiale.

Men ingen af grundene er gode. Faktum er, at vi alle fortjener at være lykkelige. Det er heller ikke en selvisk ting at opsøge glæden på den måde – hvis du er glad og fuld af energi, kan du gøre langt mere godt for andre mennesker i dit liv! Det er faktisk egoistisk ikke at lytte til dig selv, og blive den gladeste og mest succesfulde version af dig selv.

Så lad mig spørge dig lige nu: hvad ville gøre dig glad? Hvis du kunne lukke øjnene lige nu, knipse i fingrene, og én ting ændrede sig i dit liv der gjorde hele forskellen, hvad ville det så være? Husk på, at der intet forkert svar er her!

Når jeg stiller det spørgsmål til mine klienter, kan jeg se at de kæmper for at finde på noget, som vil lyde godt. Jeg kan se på deres ansigtsudtryk, at flere ting er poppet op i deres hoveder, men at de smider dem væk, og prøver at finde på noget ”bedre”. Det er helt naturligt i det samfund vi lever i: vi lader folks forventninger til os farve vores tanker og handlinger. Men når det kommer til at finde vores egen lykke, er vi altså nødt til at acceptere de svar vi får fra os selv, og ikke lade andres forventninger holde os tilbage.

For nyligt havde jeg en klient inde, der havde nøjagtigt det problem. I sidste ende viste det sig, at hun følte dybt og inderligt, at en Renault Megane ville gøre hende mere glad i hverdagen. Hun var en succesfuld karriere-kvinde, med penge nok, så der var ikke nogen god grund til ikke at købe den bil. Men hun var bange for at lede efter lykken i de materielle ting, fordi det er så udskældt i vores samfund i dag. Hun følte ikke hun kunne tillade sig at købe en ny bil, bare fordi hun vidste det ville gøre hende glad. Men så snart hun begyndte at sætte ord på sine følelser, blev det tydeligt for hende, at det var irrationelt. Der er intet galt i, at lytte til sin mavefornemmelse, og gøre noget godt for sig selv. Samme dag købte hun en Megane hos sin lokale bilforhandler, og hun kunne ikke stoppe med at smile!