Lige siden der har været mænd med adgang til ild, har der hersket delte meninger om, hvordan man bedst tilbereder en lækker steg på en grill. Det er noget nær en hellig krig der er tale om her, og folk på hver sin side af de forskellige kernesager, ser ikke ud til at ville rykke sig ud af stedet, så der opnår aldrig enighed. Det kan godt gøre det svært for folk, der ikke har den store erfaring med at grille, at komme i gang. Når man undersøger tingene på internettet får man nemlig alle mulige forskellige svar, der ofte ikke er kompatible med hinanden. Ethvert spørgsmål på et grill forum har det med at ende ud i harme beskeder imellem dem der besvarer spørgsmålet, hvor de påstår at den anden ikke aner hvad han taler om.

Det er alt muligt, de her grill entusiaster kan være uenige om. Nogle mener at en bøf skal grilles til den er brun hele vejen igennem, mens andre mener at den kun skal have et par sekunder på hver side, fordi rød bøf smager bedst. Det værste er, at folk ikke vil anerkende at folk kan have forskellig smag: det ene er rigtigt, og det andet er forkert. Sådan er det bare. Punktum.

De kan for min skyld bare bekrige hinanden alt det, de har lyst til. For mig at se er det bare uheldigt, at helt almindelige folk der gerne vil grille, ikke rigtigt kan finde svar på deres spørgsmål eller bekymringer. Derfor har jeg skrevet denne korte artikel, der giver et overblik over krigen imellem Gasgril og kuglegrill.

Det man typisk siger, når man er fan af en gasgrill er, at den er langt nemmere at styre. Du kan vælge den helt nøjagtige temperatur, og når først du har fundet en god tilgang, så vil du altid få de samme gode resultater. Den er desuden nemmere at gøre rent, holder typisk længere og kan bruges flere dage i træk uden at gasbeholderen skal fyldes op.

Fortalerne for kuglegrillen siger, at kul giver en helt særlig smag til kødet, som man ikke kan opnå med gas. Der er delt meninger om hvor sikkert det er at spise de partikler, der frigives fra kul når det varmes op og sætter sig på kødet, men diskussionen falder primært på om der er nogen betydelig smagsforskel. Derudover mener dem, der taler for kul, også at det er vigtigt at en grill er nem at transportere. Her har kul umiddelbart en fordel, da man ikke skal slæbe en tung gas tank med sig. Der tales også for, at variansen er en fordel ved at bruge kul, og at man mister en del af charmen ved at bruge en gasgrill. Med kul er varmen ikke ligeligt fordelt, og man kan ikke justere den til en bestemt temperatur.