Indretning

Indret teenage værelset med stil

Når teenage værelset skal indrettes er der ingen korrekt formel at gå efter. Det vigtigste er at værelset bliver et sted, der afspejler teenageren og kan være et godt tilholdssted. Dette kan du opnå ved at gå mange veje og netop derfor kan det være en udfordring at finde det mest fornuftigt startsted, for hvor skal man starte når man ikke kender sit slutmål?

De grundlæggende elementer

Start med at vurdere, hvilket elementer der ikke kan undværes i værelset og her skal du først og fremmest tænke på de basale ting, fx sengen. Vælg en seng i en god kvalitet og sørg for at tænke over hvilken størrelse der er passende. De fleste mennesker tilbringer seks-otte timer i sengen hver nat og når dermed op på at tilbringe en høj procentdel af deres liv i sengen. Er der et garderobeskab eller anden form for opbevaringsmulighed i værelset? Hvis ikke skal der tages højde for, hvor tøjet skal være. Her skal du desuden huske på opbevaringsmulighed for overtøj og eventuelt fodtøj, der ikke skal være i entréen.

Er værelset indrettet nu, kan det være en udfordring at se alle de muligheder det rummer, men forestil dig et tomt værelse. En anden metode du kan gøre brug af, er at lave en plantegning for rummet. Det kan nogle gange være lettere at se mulighederne i et værelse, når det kommer ned på et papir og er tomt. Vær opmærksom på at det er meget vigtigt du laver tegningen i et korrekt størrelsesforhold, da du eller vil opleve at de elementer du har plads til på tegningen, ikke nødvendigvis kan være i værelset.

Udnyt hele rummet

Det er i reglen et godt udgangspunkt at udnytte hver en m2 og er det et mindre værelset, er det af endnu større betydning. Der er flere måder du kan få mest muligt ud af de m2 værelset har og selvom rummets vægge og døre typisk er en faktor, der ikke umiddelbart kan ændret på er der alligevel nogle generelle ting, der kan skabe illusionen af et større rum i de fleste værelser. Du har måske lagt mærke til at i supermarkeder og butikker ofte har spejle på endevægge og det er bl.a. med til fiktivt at gøre rummet større. Dette princip kan du føre videre i værelser i hele boligen og i teenageværelset vil det, uanset størrelsen, skabe glæde. Væggene kan udnyttes på mange måder og ikke kun til udsmykning. Udnyt pladsen i luften ved at gøre bruge af vægskabe, kasser eller hylder. Her skal du naturligvis tage udgangspunkt i, hvilket behov der er for opbevaring og hvad der skal opbevares. Er det pokaler, boligtilbehør eller tøj og er det noget som skal kunne ses af gæster? Dette er altafgørende for, hvilken type opbevaring du skal benytte. Selvom væggene er en god måde at udnytte pladsen i rummet på, så husk ikke at proppe væggene med opbevaringselementer. Det er vigtigt at bevare luften i rummet, forstået på den måde at der skal være plads omkring elementerne da det ellers vil have den modsatte effekt og få værelset til at syne mindre og meget kompakt.

Gør rummet personligt med sidste detaljer

Når de essentielle parametre er på plads, er det på tide at lægge sidste hånd på værelset. Sørg for at det bliver personligt, med ting der har en særlig betydning. Er det guitarspil, der står højt på interesselisten? Lad en guitar hænge på væggen, stå som udsmykning, eller pryde væggene med en plakat fra Vissevasse med en guitar på. Magasiner er blevet meget moderne og du kan derfor finde smukke magasiner inden for mange interesser.