Hvornår Kan du Være Den Bedst Mulige Version af Dig Selv?

Vi er stort set alle sammen opmærksomme på ting vi gør eller siger, som ikke helt er i balance med den identitet, vi føler indvendigt. Vi har vores idealer og de ting vi stræber efter at gøre, og så har vi virkeligheden, hvor en masse andre faktorer spiller ind, og der opstår kompromiser. De fleste af disse faktorer er dog ikke nogen, der er helt udenfor kontrol. I sidste ende er det stadig os selv der bestemmer, hvordan vi reagerer i de forskellige situationer. Vi har fuld frihed inde i vores hoved, og det er derfor vores eget ansvar at indrette det på en sådan måde, at vores adfærd udadtil afspejler hvem vi i virkeligheden er: den bedst mulige version af os selv.

Det er vigtigt at huske på, at det at blive den bedst mulige version af dig selv, ikke er noget der sker natten over. Det er en proces, og det er noget der tager tid. Men en af de bedste ting du kan gøre for dig selv, og for din omverden, er at skære ned på hvor lang tid det tager. Jo før du bliver den bedst mulige version af dig selv, jo før vil du føle dig selvsikker, afslappet og tilpas i livet. Det er samtidig først når du er denne version af dig selv, at du for alvor kan hjælpe folk i din omgangskreds. Jo bedre du selv har det, og jo mere ærlig du er i forhold til dit indre Jeg, jo bedre er du i stand til at forstå andre mennesker og hjælpe dem på vej imod deres egne mål.

Derfor foreslår jeg, at du lige nu sætter dig ned, og spørger dig selv hvad de overordnede ting der skal laves om er. Der er ikke nogen rigtige og forkerte svar her: det handler udelukkende om, at sørge for at dit ydre og dit indre er i harmoni med hinanden. Her skal du huske på, at dit indre altid har ret: du skal ikke forsøge at ændre dit indre, for at få det til at passe til dit ydre. Dit ydre må altid vige for det indre.

For mig, var der nogle ting der var helt tydelige. Jeg var endelig begyndt at føle mig som en voksen indvendigt, men klædte og opførte mig stadig som et barn udadtil. Jeg havde en fornemmelse af, at det burde være rimeligt hurtigt at sætte disse ting i harmoni, så jeg besluttede mig for, at det skulle kunne klares på 3 måneder.

Dagen efter tog jeg hen i en tøjbutik med et stort udvalg af langærmet polo, og købte mig noget voksen-tøj. Det gjorde allerede en enorm forskel. Derefter begyndte jeg at skrive dagbog hver dag, så jeg kunne reflektere over mine handlinger i løbet af dagen, og skrive ned hvordan jeg ville ønske jeg havde reageret i stedet. Efter 3 måneder, var jeg ligeså voksen udenpå som jeg følte mig indeni.