Designerlampe

Hvilken designerlampe skal du vælge – og hvorfor?

Der findes mange designerlamper og de bliver produceret massevis.  Designerlamper er i dag blevet mere populære end førhen i tiden. Designerlamper er nemlig æstetiske og de er alle designet af arkitekter, der bruger matematiske beregninger til at få det bedste ud af lampen. Formen skyldes altså ikke udseendet, men hvordan du får det bedste lys ud af den form, de nu bruger.

Der findes mange designerlamper, men hvilken bør du vælge? Designerlamper såsom Le Klint og de populære Poul Henningsen lamper er især populære.

Le Klint er et dansk design og håndværk siden 1900-tallet. Le Klint består af et team af mange designere og passionerede kollegaer, der arbejder målrettet med udviklingen.

For Le Klint betyder lys meget. Der findes mange forskellige former for lys: Nordlys, solstråler, skæret fra havoverfladen og lignende. Og for Le Klint består deres lamper også af funktionelt lys.

Historien bag Le Klint

Le Klint starter helt tilbage i begyndelsen af 1900-tallet, hvor den første plisserede lampeskærm blev foldet af arkitekten og civilingeniøren P.V Jensen-Klint til en petroleumslampe, som han også havde tegnet.

Gennem årene havde familien sit kendetegn af denne lampe. Den blev givet til venner og familie, som gave. Derefter besluttede P.V Jensen-Klint at oprette sin egen forretning. Sønnen Kaare Klint overtog derefter forretningen. Han var en kendt og respekteret arkitekt og en dygtig kunsthåndværker og designer.

Allerede i 1943 blev der etableret en butik i København. I dag er de klintiske lamper blevet udviklet i samarbejde med mange arkitekter og designere. Lampen er også løbende blevet justeret i takt med teknologiens fremskridt. Le Klint holder dog i dag stadig stærkt af håndværk.

Fordelen ved Le Klint

Le Klint er kendte for de plisserede lampeskærme. Le Klint har også produceret ”Sakselampen”, som er en klassiker. Den blev produceret i 1952 og har lige siden hen været populær blandt de mange hjem. Sakselampen er en harmonika lampe, der kan trækkes ud og skubbes ind igen, alt efter, hvor man har brug for lyset. Den fremstilles i valnød, bøg, lys eg og i sort og hvid højglans lakering. Det vil sige, at designerlampen bliver produceret i luksusmaterialer, der holder i mange år. Le Klint ”Papir” er også en populær model. Lampen blev foldet flittigt i Klint familien og Esben Klint, søn af Kaare Klint, skabte i 1942 den smukke pendel, kaldet ”Le Klint Papir”. Dens lukkede form gør den velegnet til at hænge højt, da den skærmer af for lyskilden. Lampen er altså håndfoldet i papir, hvilket giver den det æstetiske kendetegn.

Leder du altså efter en ny designerlampe, så er Le Klint designerlamperne gode at tage udgangspunkt i. Du kan nemlig med Le Klint få en lampe og lys i høj-kvalitet. Le Klint har desuden også et stort udvalg, hvilket ikke vil skuffe dig.