Guide til din roadtrip på efterskolernes dag

Efterskolernes aften virker som et åbent hus for efterskoler. Efterskolernes aften finder sted hvert år den anden onsdag i januar klokken 18 til 21. Efterskolernes aften går oftest ud på, at gæsterne får et indblik i livet på efterskolen, imens livet på skolen er i fuld gang. Gæsterne får indblik i, hvad der finder sted på de linjer, der findes på efterskolen, imens de er i gang. Ved efterskolernes aften står efterskolens nuværende elever og lærere altid parat til at besvare spørgsmål, som de besøgende skulle have på hjertet, og er parat til at fortælle om skolen, og hvordan den fungere, både selv skolegangen og livet efter skolegangen på efterskolen.

Efterskolernes dag virker ligesom efterskolernes dag som et åbent hus for efterskoler. Efterskolernes dag finder sted hvert år officielt den sidste søndag i september måned fra cirka klokken 13 til 17 hvor efterskolerne i Danmark holder åbent hus for gæsterne, som kunne tænkes at være mulige fremtidige elever. Efterskolernes dag går oftest ud på, at gæsterne altså de mulige fremtidige elever får rundvisninger af de nuværende eller tidligere elever samt lærerene på efterskolen.

Vandel Efterskole

Vandel Efterskole er en meget nutidig efterskole med mange nye og gode faciliteter, som eleverne kan udnytte. Skolen kan tilbyde faciliteter som sportshal, teatersal, musiklokale, tekstil- og designlokaler og boldbaner samt gode bo forhold, hvor eleverne bor sammen 2 eller 4 i moderne bygninger. Skolen er placeret tæt på Vejle og Billund by og har gode trafikale forbindelser.

Vandel Efterskole kan huse 138 elever, hvilket gør skolen til en skole, hvor alle eleverne har chancen for at knytte bånd og lære hinanden at kende. Fælleskab er også en af grundværdierne på Vandel. Fælleskab er sammen med skolegang, kreativitet og idræt byggestenene for Vandel Efterskole.

En uge om året drager Vandel på en rejse til udlandet, hvilket giver eleverne en unik mulighed for at dyrke fælleskabet på et helt andet niveau og se hinanden fra nogle helt nye vinkler. Rejsen går oftest til skisteder, hvor alle får muligheden for at prøve sine snesportstalenter af.

Så hvis du er ude efter en efterskole, der kombinerer idræt, seriøs skolegang, og et stærkt fælleskab så bør du tage på besøg, enten til efterskolernes dag eller aften på Vandel Efterskole og tjekke det ud.

Bjergnæs Efterskole

Bjergnæs Efterskole er en gymnastikefterskole placeret i Viborg Centrum med obligatorisk gymnastiktræning, hvor trænerne forsøger at udvikle elevernes kondition, holdopvisninger samt at udfordre gymnasterne på deres forskellige personlige niveau.

Bjergnæs Efterskole tilbyder ved siden af gymnastik også andre sportslige linjer. Efterskolen tilbyder valgfag som fodbold, håndbold, adventure race, crossfit, mountainbike m.m.

Selvom idrætten er en stor del af livet på Bjergnæs Efterskole, har efterskolen også andre værdier. Skolegangen betyder meget for dagligdagen på efterskolen, hvor skolens mål er at give deres elever den største potentielle udvikling og gøre dem så klar til fremtidige uddannelser som muligt.

Bjergnæs Efterskole kan huse 156 elever, hvilket gør skolen til en skole, hvor alle eleverne har chancen for at knytte bånd og lære hinanden at kende. Fælleskab er også en af grundværdierne på Bjergnæs. Bjergnæs forventer deres elever, skal være parat til at tage udfordringer og oplevelser, som efterskolen kan udvikle undervise og udfordre samt at give oplevelser, som eleverne kan benytte sig af i deres fremtidige liv.

Idrætsefterskolen UBBY

Idrætsefterskolen Ubby er en forholdsvis lille idrætsefterskole, der kan huse 96 elever beliggende på Sjælland ca. 10 km syd for Kalundborg og 30 km. nord for Slagelse. Bussen går lige uden for døren med gode busforbindelser til såvel Kalundborg som Slagelse.

Efterskolen er meget åben, og der er plads til alle, som vil deltage aktivt både fagligt såvel som i de fysiske aktiviteter. Ubby tilbyder breddeidræt, og der er derfor plads til alle og enhver, og ikke kun eliten. Det er både muligt at tage en 9. og 10. klasse på Ubby idrætsefterskole. Efterskolen tilbyder 5 forskellige idrætslinjefag: krop og sundhed, håndbold, fodbold, drenge, springgymnastik samt dans & rytme. Det er muligt at vælge flere linjefag på skolen hvis du er helt vild med forskellige sportsgrene. Krop og sundhedslinjen tilbyder eleverne læring omkring kroppen og hvordan man holder den sund både med hensyn til idræt og kost. Håndboldlinjen tilbyder eleverne håndboldtræning med fokus på fysisk aktivitet og efterskoleturneringen hvor eleverne spiller kampe mod andre efterskole om kvalifikation til danmarksmesterskaberne for efterskoler. Fodboldlinjen tilbyder drengene fodboldtræning kvalificeret træning på gode faciliteter med fokus på at udvikle eleven både teknisk, taktisk, fysisk og mentalt. Fodboldlinjen deltager ligeledes i efterskolernes turnering. Springgymnastiklinjen tilbyder intens springtræning med fokus på at udvikle eleverne uanset hvilket niveau de befinder sig på samtidig med at der er plads til sjov og grin. Danselinjen tilbyder dansetræning med fokus på din krop og dine bevægelser samt smidighed, styrke og tyngde.

Sorø Gymnastikefterskole

Gymnastikefterskolen i Sorø er en efterskole, der har dig i fokus. Efterskolen har i sinde at have hver enkelt elevs liv og udvikling i fokus som første prioritet. Hovedmålet hos efterskolen er at udvikle eleverne personligt og at få dem til at lære sig bedre at kende sådan, at hver enkelt elev kan bidrage til fælleskabet og tage ansvar på efterskolen og i livet fremadrettet. Ud over gymnastikken har efterskolen også fælleskabet i fokus hvor 9. 10. og specielle 11. klassere lever sammen.

Sorø Gymnastikefterskole kan tilbyde nogen helt fantastiske faciliteter som træningscenter, spejlsal, idrætshal, parkourbane, fodboldbane, grusbaner, elevværelser m.m.

Hvis du synes, gymnastik er det fedeste i verden, og du ønsker at kombinere skolelæring med læring inden for gymnastik, så er Sorø Gymnastikefterskole helt sikkert noget, du bør overveje.

Klintsøgaard idrætsefterskole

Idrætsefterskolen Klintsøgaard er beliggende i dejlige omgivelser med massere af skov 200 meter fra Kattegat mellem Sjællands Odde og Nykøbing Sjælland.

Skolen er en relativ lille efterskole der huser 108 elever og det er udelukkende 10. klasses elever. Efterskolen råder over en del gode faciliteter som idrætshal, kunstgræsbane, spisesal, skolelokaler og opholdsrum m.m. Efterskoleeleverne bor sammen på værelser af 2,3 eller 4 personer.

Klintsøgaards hovedmål med efterskoleopholdet er at skabe aktive og positive unge samt at øge deres selvtillid og selvstændighed. Efterskolen ønsker at deres elever er samarbejdsvillige, er åbne og tolerante og deltager aktivt i tingene på skolen.

Klintsøgaard tilbyder linjefagene: fodbold, håndbold, spring, dans, adventure og volleyball.