Find De Bedste Opskrifter og Gør Livet Nemmere

Hvis du er som de fleste andre mennesker derude, så har du en hylde fyldt med kogebøger et eller andet sted ude i køkkenet. Det er ikke sikkert du bruger dem hver eneste gang du laver mad, men du har dem i tilfælde af, at du skal kunne lave noget særligt. Men har du nogensinde tænkt på hvad en opskrift egentligt er?

Altså man kan sige, at det bare er nogle bogstaver på et stykke papir. Fair nok, men du ved også, at de bogstaver danner ord og sætninger, som til sidst danner instruktioner. Ud fra instruktionerne kan du sammensætte en række ingredienser til et velsmagende og imponerende måltid. Hvad betyder det? Jo, det betyder at de ord er en opsummering af en professionel koks intuitioner og erfaringer. Kogebogen er skrevet af en person, der har så godt styr på mad, at vedkommende har kunnet lave en række eksperimenter i et køkken, og til sidst fundet frem til den helt rigtige fremgangsmåde for at få et måltid til at smage helt perfekt. Det er ofte et helt livs erfaringer der er destilleret ned i den opskrift du følger. Det er derfor enhver kan lave et fantastisk måltid, hvis bare de har den rigtige kogebog, uanset om de aldrig rigtigt har lavet mad før. Opskrifter har det med at være så detaljerede, at enhver der kan læse, i princippet kan følge dem og lave overraskende god mad.

Hvis du gerne vil kunne lave rigtigt god mad, så er hemmeligheden altså, at finde de bedste opskrifter. Loftet for kvaliteten af din mad har ikke noget med dine evner i et køkken at gøre, men derimod i hvor gode opskrifter du har at arbejde med. Så find de bedste opskrifter, og du laver den bedste mad.

Samme princip gør sig gældende med alt her i livet. Uanset hvilken udfordring du står overfor, så er der sandsynligvis nogen, der har stået i samme situation før i tiden. Nogle af dem, vil have skrevet bøger om, hvordan de greb opgaven an. Hvis du læser en selvbiografi fra en person, der engang var i en situation meget lig din egen, og nu har opnået en succes du også jagter, så kan den bog ses som en ”opskrift” på at få dit liv i den samme retning.

Hvis du ikke kan finde en skreven bog, så skal du ikke give op. Opsøg og tal med folk, der sandsynligvis har haft samme udfordringer som dig. Da mine ansatte brokkede sig over vores ustrukturerede og kaotiske møder, spurgte jeg andre chefer i byen til råds. Det var sådan jeg blev introduceret til den forskel et mødelokale booking system kan gøre for møder i en virksomhed. Det var der ikke skrevet bøger om – men der var stadig folk der havde den rette ”opskrift” inde i hovedet, og gerne delte den med mig.