Er gældskonsolidering eller gældssanering noget for dig?

Vi har hjulpet mange mennesker med at komme af med deres gæld og holde dem motiveret hele vejen igennem. Nogle gange er det dog nødvendigt med mere end blot en betalingsplan for at komme ud af gælden. I disse tilfælde har du måske overvejet gældskonsolidering eller gældssanering, men hvordan ved du, hvad der er er bedst i din situation – og vil det overhovedet gøre en forskel?

 

Definition af gældskonsolidering og gældssanering

Først og fremmest er det vigtigt at forstå betydningen af disse fagudtryk. Selvom det egentlig er ret nemt at definerer udtrykkene, så kan man nemt blive lidt forvirret.
Gældskonsolidering

Gældskonsolidering betyder, at man samler alle sine gældsposter i et samlet lån. Det er især en fordel, hvis det samlede lån kan afbetales med en lavere rente. Mange kreditorer vil gerne gøre det mere indviklet, end det i virkeligheden er. De vil gerne have dig til at tro, at det er besværligt. De vil gerne overbevise dig om, at de skal stå for konsolideringen af din gæld. Du kan nemt få hjælp og vejledning fra disse kreditorer, men du kan også sagtens gøre det selv. Du kan vælge at tage et lån gennem din bank, konverterer til et realkreditlån eller tage lån i din friværdi.
Gældssanering

Gældssanering betyder, at du og din kreditor bliver enig om at nedsætte eller eftergive din gæld.

Er gældskonsolidering eller gældssanering noget for dig?

Din nuværende økonomiske situation er afgørende for, om du skal vælge gældskonsolidering eller gældssanering.

 

Hvornår er gældskonsolidering en fordel?

Det er en god idé altid først at forsøge med gældskonsolidering. Særligt i følgende situationer:

–       Hvis du har mere end et lån, hvor du betaler en meget høj rente.

–       Du har flere forskellige kreditorer og er ved at miste overblikket

Gældskonsolidering er f.eks. særligt brugbart, hvis du har en høj kassekredit, da renten på disse lån er ofte meget høj.

Ligeså snart du har fået lavet en aftale om gældskonsolidering på plads, bør du lave en fast afbetalingsplan, og det er meget vigtigt, at du holder dig til denne plan.

Gældskonsolidering er en nem måde at nedbringe de samlede renteudgifter og forkorte lånets løbetid. Ligeledes kan gældskonsolidering være en fordel, hvis du på nuværende tidspunkt har problemer med at afvikle dine lån.

 

Hvornår bør du søge gældssanering?

At søge gældssanering er ofte sidste udvej for at undgå konkurs. Du bør dog overveje det hvis:

–       Du ikke kan få godkendt gældskonsolidering.

–       Du er meget bagud i afviklingen af din gæld.

Du har økonomi til at betale noget af din gæld af.