Danskerne og rygproblemer

Os danskere bliver altså snart nødt til at lære at passe på os selv. Alt for mange får stadigvæk ryg, lænd og andre ledproblemer, selvom vi ikke burde.
Vi løfter forkert, sidder for meget stille osv. Alt dette er med til at ødelægge vores helbred, og det koster os dyrt- både i samfundskroner men i den grad også i livskvalitet, når man bliver ramt af diskosprolaps eller lignende.
Det koster mange penge for dem, der bliver ramt, da de ofte selv skal betale for kiropraktor og lignende.

Så løft dog ordenligt, hvis du har et hårdt fysisk arbejde. Løft med benene og ikk ryggen, selvom det går hurtigere, eller brug nogen af de mange maskiner, som moderne virksomheder i dag har til at kunne klare mange af de daglige løft.
Du gør dig selv en tjeneste, og tro mig. Chefen kommer ikke hen og klapper dig på skulderen, hvis du bliver sygemeldt på grud af rygproblemer- som du kunne have undgået ved at løfte ordentligt.
Har du et stillesiddene arbejde, så sørg for at bevæge dig minimum en gang i timen og skift position i løbet af dagen. Næsten alle kontorvirksomheder har i dag hæve/sænkeborde så du kan skifte mellem at sidde og stå.
Dyrk noget motion og gør dit krop stærkere. Du forebygger en masse forskellige sygdomme og får mere energi og overskud i hverdagen. Der er kun fordele ved det.

Sov

En anden simpel men vigtig ting folk glemmer. Sov ordentligt og sørg for at få en god nats søvn hver nat. Lig i en ordentlig og god seng som eksempelvis Auping, der ikke giver dig ondt i ryggen. Sover du dårligt eller har smerter i ryggen, når du vågner, ville du blive overrasket over, hvor meget af det, der skyldes en dårlig seng.
Så pas nu på dig selv!