Dansk design når det er bedst

En af de ting mange mennesker gerne vil udsmykke sit hjem med, når de får deres eget er lækre design møbler og andre accesories rundt omkring i hjemmet. Heldigvis har vi i Danmark, nogle af de dygtigste designere der findes i verden. Det ses både ved store arkitekturer, hvor man tit hører om, at en dansk arkitekt ar tegnet et nyt fedt projekt – men også mere lavpraktisk som møbler og andet til hjemmet, er de danske designere rigtig stærke.

En af de mest velkendte danske designere, må siges at være Arne Jacobsen. Arne Jacobsen har mange kendte designs på samvittigheden, og er nok den danske designer, der er i top of mind hos de fleste danskere, hvis de bliver spurgt til møbeldesign. Han designede mange kendte møbler i sin levetid, og den mest kendte i den brede befolkning må være 7-stolen, som alle kender. Den velkendte, men meget stilrene og simple stol i alskens farver og med selvvalgt træ-materiale er kendt for at være en lækker stol, der holder for evigt.

Udover den overalt kendte 7-stol havde Arne Jacobsen flere designmæssige succeser i sin tid, herunder kan bland andet nævnes:

Ægget – en læder lænestol af aller højeste kvalitet. Det er med det samme til at se, hvorfor stolen fik navnet ægget, når du kigger på den, da udformning minder meget om et æg, og den kunne med garanti agere æggeholder i den rette størrelse, med dette design. Ægget er en ret high class læderstol, som fås i alskens stof og lædermateriale og passer rigtig godt ind i hjem med et særdeles klassisk look. Tilhørende er selvfølgelig en æggeformet fodskammel, der giver denne lænestol det helt rigtige look til stuen – og også gør den særdeles brugbar, da mange foretrækker en god lænestol med tilhørende fodskammel.

Sofaen Arne Jacobsen designede blev kaldt Svanesofaen. Det er en polstret sofa, der fås i både læder og stof, hvor det er muligt at vælge mellem mange forskellige typer, så det rammer ens behov, stil og pengepung. Oprindeligt var Svanesofaen designet som en loungesofa til SAS gæster, der overnattede på hotellerne – hvor den blev brugt i opholdsrum, restauranter og i suiterne. Der er derfor tale om en klassisk og rigtig stilfuld sofa, der i rette indretning vil give din stue et rigtig fedt præg og få det luksuriøse til at stråle frem.

Poul Henningsen er en af vore andre store afdøde designere. Der er måske ikke lige så mange, der nikker genkendende, når de først hører navnet Poul Henningsen – men når man nævner ham af initialer PH, er der mange der ved hvad/hvem der er tale om. Det er nemlig Poul Henningsen, det står bag den meget velkendte PH lampe, som er blevet synonym med en rigtig lækker designmæssig lampe herhjemme gennem de seneste mange år. Poul selv studerede i sin levetid til arkitekt, men blev aldrig færdig med sin uddannelse til dette. Dog gik han både på teknisk skole i København samt det tekniske universitet.

Den velkendte PH lampe er i dag at finde i mange forskellige udsmykninger, både som hængende lampe, standerlampe og på nærmest alle de tænkelige modeller af lamper der findes, er der lavet en med PH’s flotte design på. Lampen er også at finde i nærmest alle tænkelige farver, så du kan pryde dit hjem med lampen uanset i hvilken farve du designer resterne af de rum, hvor lampen skal indgå i.

En af de mest velkendte PH designs er også PH Koglen, som står en af mest eksklusive lamper, der er af kendt design. Koglen er en glaslampe, som består af syv skærme af helt klart glas, som er sandblæst i 6 felter, og dette er med til at give det look man som forbruger, kan se lidt som en grankogle i lampen. Koglen fås i et par forskellige designs. Både den af klart glas, som er den dyreste model på markedet. Derudover fås Koglen også i hvid, stål og Kobber. Den fås også i to størrelser , nemlig en med diameter 48cm og diameter 60cm alt efter hvor meget plads man har og hvor store man kan lide ens lamper.

Når alt kommer til alt, kan vi i Danmark være stolte af vores store designere, som har skabt designmæssige klassiker der altid vil være på mode.

Kilder:
http://elsalg.dk/lamper/designerlamper
http://www.lampeexperten.dk/louis-poulsen.html