Låse

6 måder du skal sikre dit hjem når babyen kan gå

Det kan være nervepirrende at være ansvarlig for et andet liv, især når det er så helt og igennem idiotisk en livsform som en nyfødt. Det bliver dog kun værre, når barnet begynder at kunne kravle – og den periode, som mange forældre mener er den værste, er det første år efter barnet er begyndt at gå. Hvis dit barn oven i købet kan bryde ud af sit fængsel om natten, så er det ikke så underligt, hvis du har svært ved at sove, måske endda især når babyen ikke græder. Der er nogle ting, du kan gøre for at gøre hjemmet mindre farligt, så du kan læne dig tilbage uden konstant at holde øje med den lille porcelænsdukke.

Det første du bør sikre dig er, at eventuelle trapper er spærret godt og grundig af. Det bør du gøre allerede når barnet kan kravle, men nogle afspærringer virker kun mod kravlende børn og er altså ikke effektive, når barnet kan gå.

En farlig ting i stort set alle hjem, som babyerne også kan nå allerede før de begynder at gå, er døre. Det er ikke rart for hverken børn eller voksne at få fingrene i klemme i noget, men når det er en dør, der er tale om, så er smerten det mindste problem. Med en klemsikring til dørene behøver du heldigvis ikke at tænke på dét problem.

Dæk dine stikkontakter med propper. Det gælder selvfølgelig kun for alle de stikkontakter, som den lille har mulighed for at komme i nærheden af. Grunden til at der skal propper i stikkontakterne er, at noget spidst såsom en strikkepind kan sættes derind, hvilket kan være livsfarligt – især for babyer. Strikkepinde er nok ikke det bedste eksempel, da der helst ikke skal ligge sådan nogle fremme, hvor babyen kan få fat i dem.

Det er praktisk talt umuligt at fjerne alle farlige ting såsom sakse og blyanter fra hjemmet, så i stedet for at skaffe dig helt af med dem, bør du gemme dem ad vejen et sted, som babyen ikke kan komme til. Den nemmeste måde at opnå det på er typisk ved at smide en lås på en skuffe eller to.

Hvis du har vinduer i barnets højde, så er det også en god ide at sætte en lås på dem – i hvert fald så de ikke kan åbnes nok til at barnet kan slippe ud. Hvis du har glasdøre eller lignende, så sørg for, at de er synlige nok til at barnet ikke går ind i dem.

Skraldespande og papirkurve har det med at indeholde ting, som en baby ikke skal have fat i, så sørg for at de er gemt væk bag skabe eller andet, som barnet på ingen på kan få adgang til.