5 sjove ting man kan lave på en efterskole

Der er mange gode grunde til at vælge at gå på efterskole. Du bor væk fra hjemmet, møder nye mennesker og får mulighed for at prøve noget nyt.
Men hvad gør man så på en efterskole, når man ikke har undervisning? I denne blogpost vil vi komme med 5 bud på, hvad man kan lave på en efterskole.

1. Gå på opdagelse i nærområdet

En af de ting man kan lave på en efterskole, er at gå på opdagelse i nærområdet. Tag på en hyggelig vandretur i skoven, eller besøg de lokale seværdigheder. På efterskolernes dag kan du blandt andet, få inspiration til, hvor du kan finde de bedste steder at gå på opdagelse. Her kan du jo også selv i forbindelse med åbent hus, gå rundt i området, og se om det er et sted, du kunne tænke dig at gå på efterskole.

2. Natterend

En anden ting man kan lave på en efterskole, er natterend. Natterend er en fælles tradition på efterskoler. Det er en slags nattevandring, hvor man får mulighed for at komme ud i skoven, med en masse andre, og se noget af det, man ikke normalt ser. Der kan være tale om en skovtur, hvor man opdager nye ting om dyrelivet i nattens mørke, eller en anden form for nattevandring.

3. Fællesskab

Når du går på en efterskole, får du også mulighed for at opleve stort fællesskab. Det er oplevelser, du ikke får på samme måde derhjemme. Det kan være at spille fodbold sammen, eller spille andre spil. Det kan også være at man hygger sig med at danse, eller sidde rundt om bålet og fortælle historier.

4. Lærer nye ting

På en efterskole får du mulighed for at lære mange nye ting. Det er ikke kun de ting, du lærer i undervisningen. Når man går på efterskole, er der også mulighed for at lære nye ting om sig selv, og om andre. Du får mulighed for at prøve nogle ting af, som du måske ikke ville prøve derhjemme. Det kan være at tage på lejrskole, eller noget helt tredje.

5. Sportslige aktiviteter

Der er også mulighed for at dyrke mange forskellige sportsgrene, når man går på efterskole. Det kan være at dyrke normale sportsgrene, men der er også mulighed for at dyrke mere sjove ting, som man ikke ser mange steder andre steder. På Vandel Efterskole dyrker de for eksempel disc golf, og det er kun et af de mange sportsgrene, man kan dyrke på efterskoler.